Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Változik az Ürömi Orvosi ügyelet

2009.11.23

Változás Üröm és Pilisborosjenő Orvosi Ügyeleti Ellátásában !

 

 

 

2009. december 1.-től több változás érinti a települések orvosi ügyeleti ellátását. Változik az ellátást végző szolgáltató, változik az ügyelet kezdetének és végének ideje és változik az orvosi rendelő helye is.

 

December 1.-től a Pomáz Környéki Orvosi Ügyeleti Bt. fogja nyújtani az orvosi ügyeleti ellátást Ürömön és Pilisborosjenőn is.

A Pomáz Környéki Bt. közel másfél évtizede szolgáltatja Budakalász, Pomáz, Csobánka és Pilisszentkereszt orvosi ellátását ügyeleti időben. Alapítója a térség mind szakmailag, mind emberileg igen elismert és jelenleg is aktív háziorvosa Dr. Brezanóczy János, jelenlegi vezetője Dr. Telegdi András pomázi háziorvos. 16 munkatárs alkotja a szolgálatot: 4-4 asszisztensnő illetve gépkocsivezető és 8 orvosnő illetve orvos. Utóbbiak létszáma bővülni fog, hiszen a szolgálat által december 1.-től ellátandó lakosság  lélekszáma közel 1/3-ával növekszik. A jelenlegi ügyeleti rendszerben tevékenykedő azon kollégák számára, akik az új struktúrában is részt kívánnak venni az ellátásban, ez a lehetőség nyitva áll, sőt kifejezetten örülnénk is részvételüknek, hiszen ők rendelkeznek azzal a helyismerettel, ami az újonnan belépő orvosok számára leginkább hiányozni fog. Öröm és segítség számunkra, hogy élvezzük a települések háziorvosainak támogatását, számítunk is rá, különösképp az indulás időszakában.

A szolgálat december 1.-től ügyeleti időben folyamatosan két orvossal fog üzemelni. Egyik orvosunk az ürömi orvosi rendelőben fog tartózkodni, továbbra is a jelenlegi mobil telefonszámon lesz elérhető és a betegek ellátása lakhelyükön fog történni. Rendelői ellátás az ürömi orvosi rendelőben nem fog történni. Azon betegek számára, akik személygépkocsival közlekednek és ellátásuk nem sürgősségi jellegű, rendelkezésre áll a pomázi orvosi rendelőben található ellátóhely is, ahol állandó nővéri jelenlét biztosítja az ellátás folytonosságát. Önállóan ellátja a sérülteket, elsősegélyt nyújt, megkezdi az alapvizsgálatok elvégzését (kikérdezés, vérnyomásmérés, vércukormérés, EKG stb.) az orvos távolléte esetén is és vele konzultálva tablettát, injekciót is beadhat, szükség esetén az orvost visszahívhatja a rendelőbe. Másik orvosunk a pomázi telephelyen tartózkodik és ellátja a rendelőbe érkező betegeket illetve a korábbi területekről (Budakalász, Pomáz, Csobánka, Pilisszentkereszt) érkező hívásokat.

Az ügyeleti szolgálat hétköznapokon 17.00 órától indul és másnap 07.00 óráig tart. A hétvégi ügyelet pénteken 17.00 órától hétfő reggel 07.00 óráig, ünnepnapokon értelemszerűen a megelőző utolsó hétköznap 17.00 órájától az ünnepnap másnapjának  07.00 órájáig tart.

A pomázi orvosi rendelő Pomáz főútján, a polgármesteri hivatal mellett található, címe: Kossuth Lajos utca 21. Telefonszáma: 06 26 326-211. Ha ajtaját zárva találják, kérjük csengessenek.

Dr. Telegdi András elérhető nappal, rendelési időben a 06 26 526-228-as telefonszámon. Összefoglalva a szükséges tudnivalókat:

 

Ügyeleti szolgálat:     Pomáz Környéki Orvosi Ügyeleti Bt.

Ügyeleti idő:              hétköznapokon:                     17.00 órától másnap 07.00 óráig

                                   munkaszüneti napokon:        07.00 órától másnap 07.00 óráig

Hívószám:                              06 30/ 99-29-257

Orvosi rendelő:         Pomáz, Kossuth Lajos utca 21. Telefon: 06 26/326-211

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.