Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ovis ruhatár

2009.09.18

Igaz, még tombol a nyár, ám a gondos szülő, már azon töpreng, hogyan állítsa össze leendő ovis gyermeke ruhatárát. Az otthon mindennap használatos és az úgynevezett, ünneplős holmik talán nem elegendőek, praktikusak, vagy esetleg nem olyan divatosak!? Ma a rajz-, és mesefilmek hősei dekorálnak szinte minden ruhaneműt (alsó-, felsőruhát, zoknit, sálat, cipőt). Véleményem szerint elsődleges és meghatározó a szülői ízlés, ez lehet különféle, de legyen fontos, hogy a kisgyerek testi fejlődését (jó közérzetét, mozgásigényét, egészségét) ne gátolják ruhadarabjai, cipői.

Óvodába kerülésük idején tanulnak meg gyerekek többek között helyesen öltözködni is. Nem egyszerű le-, felvenni egy ruhácskát, blúzt vagy felhúzni a nadrágot. Erre az oviban van idő, remélhetőleg mindenütt türelmes óvó néni is!                                                               

 4 tipp hogyan öltöztessük gyermekünket az oviban:

1. Mindig a gyermek alkatának megfelelő ruhát vegyenek, (hiába divatos, ha szűk, öves, túl zárt vagy túl lenge), amely könnyen hordható.

2. Legjobb vétel a pamut alapanyagú gyermekholmi, hisz a kicsik nagy mozgásigényűek, egész nap játszanak, futnak, ülnek. Könnyen beleizzadhatnak a műszálas ruhákba.

3. Praktikusság szempontjából kerüljék a sok gombos, csatos, megkötős blúzt, nadrágot. A levesbe belelóghat a blúz megkötője, a csat nyomhatja a pocakot a szőnyegen autózás közben, a gombok kistornán kellemetlenek.

4. Réteges ruházat a legideálisabb – legyen trikó, póló a blúz vagy ing alatt, pulcsi alatt- a gyerekek még ebben a korban nem mindig tudják eldönteni fáznak-e, melegük van-e, - így az óvónő segíthet nekik.

A gyerekek – egyénileg változó- testi, fizikai fejlődést mutatnak, ám a fenti, alig érintett tanácsok mindannyiunkra érvényesek lehetnek.

Természetesen ezzel együtt változatos, esztétikus szép ruhákba öltöztethetjük kicsinyünket, hisz ők a család szemefényei!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.