Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZMK értekezlet emlékeztető

2011.03.10

SZMK értekezlet

 

a csütörtöki szmk-n a Napraforgó napról volt szó.

Május 28-án lesz, ahogy szokott, reggel 10 órától kb. 14 óráig.

A mi csoportunk a sportvetélkedőt és a tavalyi ügyességi rendezvényt kapta.

A belépő a felnőtteknek 700,-, a gyermekeknek a tavalyi 300,- lesz.

Az arcfestés 100,-/arc.

Lesz tombola, annak az árára nem tértünk ki, tehát valószínűleg változatlan.

 

Ugyanúgy ki lesz majd téve az ajtók mellé a faliújságra az a táblázat,

amit hoznunk kell, illetve a felügyelet, abban-azon, amit vállaltunk.

A miénket kicsit átalakítom majd, Marcsival mindenképp egyeztetnem

kell, hogy hogy is legyen a foglalkozás. A fő kérdés, felváltva, vagy párhuzamosan

menjen a kettő.

 

Ami még felvetődött, lenne esetleg ötletetek, milyen foglakozás lehetne még a megszokottakon kívül? 

Ezek a következők: szalvétázás, könyvjelzőkészítés, arcfestés, tésztafűzés, focikupa, ügyességi verseny, ... lehet, hogy pár most nem jut eszembe.

 

Felvetődött például a lufihajtogatás. Nem tudtok valakit, aki tud lufit hajtogatni? Ennek biztosan hatalmas sikere lenne.

 

A két felmerült kérdésre a válasz:

 

kötelező-e a fejlesztő csoport:

 

Judit azt mondta, hogy most készül az új közoktatási törvény, tehát egyelőre az is kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán mód arra, hogy aki betölti a hetet, maradhat-e az óvodában. De igen, kötelező átvinni a gyerekeket a fejlesztő csoportba,

mert nekik is így könnyebb, és így legalább érzik, hogy egyszer ők is eljutnak majd suliba.

Judit egyértelmű véleménye, hogy akinek az óvónők, a nevelési tanácsadó is azt mondja, hogy iskolaérett a gyermeke, ne tartsa óvodában, ebben általában mindannyian egyet is értettünk vele, mert a gyereknek tesz rosszat ezzel. Mostanában nagyon divat lett, hogy hadd maradjon, hadd játsszon még egy évet. De tapasztalatuk szerint ezzel többet ártunk, mint használunk.

Természetesen van pár kivétel, akinél bármilyen készséget még nem árt fejleszteni, hogy ne legyen elmaradva, ne érje hátrány az iskolában, de ez a létszám a töredéke annak, mint akit itt tartanak. Azt hiszem, mindannyian tudjuk, hogy mire gondolt. 

 

kicsit egészségesebb uzsonna, tejtermékek:

 

Az óvoda köteles a Metrotól és csakis attól rendelni. A Metro szállításának függvényében láthatjuk, tapasztalhatjuk, hogy esetleg nem kakaó, tej van reggelire, hanem mondjuk tea, ugyanis a szállítóautó fél tízre ér csak az óvodához. Vagy ha nem zöldbab főzelék van ebédre, hanem bármi más, akkor csak akár fél háromra értek oda. Az étkezetésért felelős hölgy mindig megrendeli az alapanyagokat, azonban ha mondjuk rendel Danone pudingot, joghurtot, de a Metro ARO-t szállít, és ez itt most nem a reklám helye, akkor nem tudnak mit tenni. Néha, ha lehetősége van, visszaküldi, de nem mindig teheti meg.

Ráadásul elég nehéz a reklamáció, ha a Metro azt számlázza, amit hozott, nem pedig azt, amit rendeltek. És ezt teszi. Ez csak az én magánvéleményem, de lehet, hogy azt hozza, ami ott nem eléggé fogy??!!

 

FONTOS még,

jövőre biztosan nem lesz az óvodában néptánc, és nem lesz az, hogy innen, alvásidő alatt vigyenek el gyerekeket focizni vagy úszni.

Ugyanis: ahhoz képest, hogy két hónapig, másfélig, tudták tartani a szülők, hogy nem

töltik a néptánc háromnegyed óráját a terem előtt, az elmúlt hetekben újra ott ül mindenki. Végig. Tehát, sajnos logikusan, aki ott tud ülni végig, az el is tudja vinni x időre akárhova a gyermekét.

Sajnos, akár tetszik, akár nem, azok a szülők, akik nem tartották be ezt a kérést - nekünk, akik betartottuk - tettek keresztbe.

Mert nem arról volt szó, hogy nem mehetünk a gyerekekért háromnegyed négyre, négyre, ötre, nem tudom, kinek mikor van vége a foglalkozásnak, hanem arra vonatkozott a kérés, hogy ne legyen melegedő az óvoda előtere. Tehát ez van, el kell fogadnunk.

 

Másik FONTOS!!!

 

Bármikor is jöttök az oldalsó ajtón, tegyétek meg, hogy ki- és bezárjátok az ajtót. Azért van a kallantyú az ajtón, hogy a gyerekek ne tudjanak még véletlenül sem kimenni, mégsem

teszi meg szinte senki, hogy ráfordítja az akasztót. Legyen ez alapvető biztonsági mozdulat. Mert azt hiszem, egyikünk sem venné a lelkére, ha pont az ő gyermekét vinné magával valaki, vagy pont az ő gyermeke rohanna ki a kocsik közé, mert senki nem foglalkozik ezzel. Szeretném, ha ezt mindenkinek elmondanátok, inkább többször, mint egyszer sem.