Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZMK emlékeztető, 2010. február 10.

2010.02.12

Emlékeztető

a február 10-i SZMK értekezletről

 

 

A mostani SZMK két fő dologról szólt, az egyik az udvarrendezés, a másik a Napraforgó Nap volt. Megbeszéltük, hogy mindenképp kell egy szülői értekezletet tartani az udvarrendezés előtt, amin szó lesz mind arról, mind pedig részletesen a Napraforgó Napról.

 

  1. Az udvarrendezés

 

Mivel tavaly októberben az időjárás miatt elmaradt az udvarrendezés, átcsúszott idén tavaszra. Valamikor március-április időszakban kellene egy hétvégét erre szánni.

Judit mondta, hogy talán több szempontból nem is baj, hogy így alakult, ugyanis egy hasonló dologgal foglalkozó apuka (Papp Gergő és Kristóf apukája, akik ha jól emlékszem, március vagy áprilistól fognak a Macika ill. a Méhecske csoportba járni) csak idéntől lesz érdekelt. :)

Ráadásul a karácsonyi pénzekből, amit ezúton is külön köszön az óvoda vezetése, vették meg azokat a hatalmas doboz játékcsodákat, amiket a folyosókon láthattok. Lesz vár, babaház, nem is tudom, mi még. Az biztos, hogy addigra összeszedik a teendőket, a javítandókat, a kellő eszközök listáját, mert van, amit le kell bontani, van, amit lehet javítani, van, amit festeni kell, szóval elég sok munka lenne, ezért, ahogy tavaly is, külön kérik a szülőket, akik tudnak jönni, főként apukákat, hogy semmiképp ne hozzanak magukkal gyermeket. Se kicsit, se nagyobbat. Ne arra kelljen figyelni, hogy az éppen kiszedendő mászóka kinek a fejére dől rá.

 

Erről egyelőre ennyi, mert most sokkal többet nem tudtunk összehozni, mivel még minden tiszta hó, és egyelőre abba sem akarja hagyni az esést, meg kell várni, hogy mikor lesz egyáltalán kimehető idő.

 

Különben az udvarral kapcsolatos részletesebb infó benne van a szeptemberi SZMK emlékeztetőben.

 

 

  1. Napraforgó Nap

 

Mi tavaly sajnos épp hogy csak el tudtunk menni a Napraforgó Napra, az is nagyon jónak tűnt, viszont az idei, így a programok csak felsorolása által is nagyszerűnek ígérkezik.

 

Egyeztettük, hogy melyik csoport mit vállal, ezek a következők:

 

Macika             gipszfestés, könyvjelző

Hangyácska     gyöngyvasalás, sült krumpli

Nyuszika          belépés, büfé

Halacska          hajfonás, arcfestés

Pillangó            gipszkép, falemez-kép festés, hajfonás

Süni                 Tombola

Méhecske        játékos sport, mozgás

Katica               arcfestés, gyöngyfűzés

Őzike               foci

  

Tehát ez az elsődleges elosztás. Ezek a foglalkozások. Ezen kívül minden csoportra hárul még sütemény, üdítő, tombolatárgyak behozatala. Ennek részleteit a szülőin meg fogjuk beszélni, lesz egy táblázat, amin mindenki fel tudja írni, hogy mit szeretne, tud, van kedve hozni, az alábbiak szerint kb.:

 

3 tálca sós sütemény

4 tálca édes sütemény

1 kisebb tálca szendvics

3 liter szénsavas üdítő

2 liter rostos üdítő

1 karton mentes,

1 karton szénsavas ásványvíz

műanyag pohár, 2 dl

evőeszköz, főként műanyag kanál

műanyag v. papír tányér

friss gyümölcs

 

KÜLÖN KÉRÉS:

 

CSAK és KIZÁRÓLAG HÁZI KÉSZÍTÉSŰ SÜTEMÉNYT HOZZATOK! BOLTI, ELŐSÜTÖTT POGÁCSA, EGYÉB NEM KELL. NEM FOGY EL, ÉS NEM IS AZ A LÉNYEG, HOGY FORNETTIT VAGY VANÍLIÁS KARIKÁT EGYENEK A GYEREKEK.

 

ALMALEVET ne hozzatok, azt hoznak, az 5 literes tartósítószermenteset.

 

AMI FOGY:

 

.... COLA..... :))))

JEGESTEA: CITROMOS, BARACKOS

EZEK UTÁN MINDEN EGYÉB.... :)

 

Tombolához:

 

CSAK olyat hozzatok, ami ÚJ, HASZNOS, és ti is örülnétek, ha kapnátok. Semmi használt, lógó fülű, tépett lábú, szétszedett-összerakott, otthon már felesleges, stb. nem kell. Be sem teszik az ajándékok közé, ezeket inkább adjátok a segélyszolgálatoknak, a Vöröskeresztnek, stb., de ide most ne.

Egyértelműen nem kell drága dolog, de mindenképpen, új és örömet okozó ajándékokat várnak. Csoportonként 10-15 darabot.

 

 

Belépő:  felnőtt: 600,-     gyermek: 300,-    tombola: 100,-    arcfestés: 100,-

 

3. egyebek:

 

 

Aki teheti, adja adója 1%-át az Óvodának, az adatokat megtaláljátok a faliújságon kitéve, illetve itt a honlapon is.

 

 

Április 9-e a következő nevelés nélküli munkanap, ami év elején ugyan egyeztetve lett az iskolával, azonban most mégis korábbra tette a suli a tavaszi szünetet, így nem esik egybe a kettő, ami sokatoknak gondot okozhat. Judit azt mondta, meglátja, mit tudnak tenni, de ez semmiképp nem ígéret arra, hogy módosítanak egyáltalán.

 

Tőlünk úgy tudom, hogy senki nem szokott ügyeletet kérni, így nem tartozunk azok közé, akikre vonatkozna, hogy bejelentik, aztán nem hozzák el a gyereket, illetve gyesen vannak otthon, mégis beírják magukat. De ha lenne mégis, aki magára ismer, nyomatékosan kérik, hogy próbálja meg megoldani, alig van, és ez tényleg így van, idén nevelés nélküli munkanap, és a mi gyermekünk érdekét szolgálja, hogy az óvónők is tudjanak egyeztetni.

 

Ballagás: aznap a nem ballagó gyerekeket délben el kell vinnünk, de esetleg, ha nem gond, aki meg tudja oldani, ha lehet, inkább maradjon otthon a kisebbel, illetve akinek van nagymama, aki tud segíteni, ne is vigye be a nem ballagókat, hogy az a nap az épp elmenőké legyen. Majd, ha a ti gyermeketek ballag, mennyire fogja élvezni, hogy van egy nap, ami csak róla szól. Ez szintén nem kérés a vezetők ill. óvónők részéről, csak ahogy beszéltek róla, és elmesélték a napot, hogy telik, és elképzelem, hogy az én fiam hogy élvezné, ha tényleg csak csupa happy lenne a ballagónap, mi meg fogjuk próbálni nem bevinni aznap. :) Hadd élvezzék ki suli előtt még ezt a nagyok. :)

 

A nyári szünet időpontja ma már lehet, hogy kint is van, ide fogom írni.

 

 

Egyelőre ennyi jutott eszembe, minden további részletet, illetve, ha kérdésetek van, elmondok majd szülőin. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.